Model og skuespiller Pernille Andersen: Mine bedste skønhedstips


Pernille Andersen er model og skuespiller og er blandt andet aktuel i Klassefesten 3 og den nye sæson af TV 2-serien Dicte. Her får du hendes seks bedste skønhedstips.

Min mor fik brystkræft for omkring 10 år siden, men vi var heldige, for hun er rask i dag.

Jeg fik dog øjnene op for så vidt muligt at prioritere økologi, undgå parabener, syntetiske farvestoffer og parfume. Det lykkes ikke altid, men jeg forsøger specielt at være opmærksom på det i de produkter, jeg bruger mest i hverdagen, såsom cremer, shampoo og kost. Når jeg skal til frisør, hvilket jeg ofte skal i forbindelse med mit arbejde, så vælger jeg også at bruge økologisk frisør.

Ingen dufte på huden

Når jeg bruger parfume, så sprøjter jeg det i mit hår eller på mit tøj, så det ikke får direkte kontakt med huden. Man undgår allergi på den måde, og så synes jeg også, duften holder bedre.

Så længe jeg kan huske, har jeg brugt en parfume fra Marc Jacobs, der hedder ‘Rain’. Den var ude af produktion i en årrække, så jeg købte en mega stor flaske. Men til min store tilfredsstillelse, var den tilbage på hylderne i New York, da jeg var der i sommer. Den dufter rent og let, og er svær at erstatte.

Derudover er jeg ret glad for en duft body oil fra Yogamood, som hedder ‘Meditate’. Den indeholder mandelolie og E vitamin, og er lavet på 100 % rene æteriske olier. Den skulle regenerere huden og samtidig have en beroligende virkning. Mest af alt synes jeg, den dufter skønt.


Liv i kinderne

Privat bruger jeg ikke ret meget make up, for jeg kan godt lide at give min hud og mit hår fri, når jeg ikke er på optagelser. Måske det også skyldes, at jeg har arbejdet med de dygtigste make up artister, så jeg har respekt for kunsten i at lægge make up.

Marianne Tromborg er en af de sejeste make up artister (og kvinder), jeg har arbejdet med. Hendes hænder laver simpelthen magi, så man føler, at ens ansigt er et lærred. Filosofien bag hendes make up produkter er ‘less is more’, og flere af produkterne har multi funktioner.

Det passer mig ret godt, og jeg er blevet rigtig glad for Tromborgs Creamy Lip Cheek Eye Powder i nuancen ‘Tan’. Jeg bruger den som creme rouge, fordi den giver et naturligt og friskt pust til trætte kinder.

Deo uden triclosan

Da jeg var i New York i sommer, fandt jeg et af mine yndlingsprodukter. Den familieejede NY virksomhed MALIN+GOETZ laver produkter til sensitiv hud, og deres produkter er fri for alle de sager, jeg forsøger at undgå. Jeg faldt over deres Eucalyptus Deodorant, som udover at være fri for parabener også er fri for triclosan (som også er mistænkt for at være hormonforstyrrende).

Den dufter af eucalyptus og citronella, som er antibakterielle stoffer, og så tager de lugten, hvis man skulle svede.


Tørstig hud

Min hud kan godt lide ekstra meget fugt, så jeg bruger altid serum under min cremer (både dag og nat). Jeg bruger også fed øjencreme, da huden omkring mine øjne ofte bliver udsat for en del make-up skift på job.

Jeg er blevet rigtig glad for Fair Trade-mærket Amazing Space. Produkterne er 100 % økologiske, uden parabener og syntetiske farvestoffer og parfume - og så er de udviklet i Danmark. Deres ‘Oil Infusion’ (serum) med avocado, omega og antioxidanter giver rigtig meget fugt, men fedter ikke, og så er den anti age samtidig. De har også en øjencreme, ‘Eye Repair’, som jeg er rigtig glad for. Jeg er altid på jagt efter en tilpas fed creme til det område, og den her har en rigtig lækker satin-konsistens, som hurtigt tørrer på huden.

Eddike til håret

I Danmark er der rigtig meget kalk i vandet. Det kan man nemt se på for eksempel badeværelsesarmaturer og i elkedlen. Men, ifølge min frisør, så kan man også se det nemt på håret. Hvis man en gang om ugen skyller håret i 1 del økologisk eddike blandet med 1 del vand mellem shampoo-vask og balsam, så opløser det kalken og renser kloren af, så håret bliver mere blankt.


Vild med kanel

Jeg har altid været vild med kanel. For et par år siden blev jeg nysgerrig på, hvordan det egentlig påvirker min krop at spise så meget kanel, som jeg gerne vil. Heldigvis fandt jeg ud af, at det er sundt at spise ægte kanel, da det er godt for fordøjelsen og hukommelsen. Jeg har ikke lært at drikke kaffe endnu, men til gengæld kompenserer jeg så med et par Chai Latte om dagen. Dem fylder jeg godt op med kanel og gerne mandelmælk.

I forbindelse med min glæde for kanel fik jeg for et par weekender siden øjnene op for en anden yndlingsdrik i Berlin. Den er ligeledes med kanel, og jeg kan varmt anbefale den; den er lavet på blendede økologiske hindbær, banan, mandelmælk, kanel, hampfrø og dadler.  Betyder god hudpleje også noget for dig? Så læs mere om anmelderroste Jou Jou Copenhagens produkter, som hverken indeholder parfume eller parabener.

Bag om: Mandelolie
Vores anmelderroste Facial Cream indeholder mandelolie. Vi vil derfor komme lidt bag om mandel olien i dette indlæg og forklare nogle af de mange fordele, der er ved at bruge mandelolie i hudpleje.

Mandelolie er en fantastisk ingrediens i hudpleje, blandt andet fordi den gavner alle hudtyper. Mandelolien giver huden fornyet fugt og vitalitet, og medvirker desuden til at lindre blussende rød hud. 

Den mandelolie, der er brugt i vores Facial Cream er en sød mandelolie, som er presset af søde spisemandler. Den primære årsag til at bruge sød mandelolie, skyldes det høje indhold af aminosyren aminokine, som er et sukkerstof. Sukkerstoffet giver masser af fugt samtidig med at det binder og bevarer fugtigheden og elasticiteten i huden.

Vi håber I føler I blev klogere :) 
 

Collagen Booster Juice

Sæsonen for solbrun hud og lette fugtighedscremer med lidt farve i nærmer sig. Det betyder at det er tid til at fokusere på at styrke vores hud og skabe en glødende udstråling og hudtone. Selvfølgelig kan vi gøre det med hudpleje, men det er også værd at gøre en indsats indefra. 
Opskrift 2 glas
2 kiwier (skrællet)
2 store håndfulde spinat
1 lille håndfuld basilikum
2 grønne æbler (uden kernehus)
Saften fra 1 usprøjtet citron
1 glas frisk afkølet grøn te (kølet)
Blend eller juice alle ingredienserne i den rækkefølge de står i opskriften, og bland derefter med den kølede grønne te.

Hvorfor denne kombination af ingredienser?
Der er masser af C-vitamin i æblerne og citron saften. C-vitamin hjælper med at opretholde produktionen af kollagen, som styrker hudens elasticitet. Kiwi er rig på vitamin E og K og antioxidanten lutein, som holder vores øjne sunde. Spinaten er fuld af jern, der fremmer ilt cirkulationen, og basilikum er rig på vitamin K, der kan bekæmpe mørke rande under øjnene. Til sidst, kan grøn te hjælpe med at beskytte huden mod UV skader. Dertil har grøn te anti-inflammatoriske egenskaber. 

Enjoy! 


Kilde: Byrdie 

Guide: Fra vinter til forår og sommer

Når årstiderne skifter, kan de flestes hud godt drille lidt enten i form af flere urenheder eller tørhed. I dette blogindlæg kommer vi med nogle tips til hvordan kan slippe for dum hud i forbindelse med skiftet fra vinter til sommer. 

Husk cremen 
Det er sandsynligt, at din hud vil føles mindre tør i løbet af dagen, så udskrift evt. tungere fugtighedscremer og barriere cremer med lettere lotions eller gels. Hvis du har fedtet hud, kan det være fristende at springe fugtighedscremen helt over. Faktisk kan du sagtens havde dehydreret hud, selvom din hud føles fedtet så husk at fugte din hud med en let fugtighedscreme. 

Tænk over hvilken maske du bruger
Vi elsker dybderensende ler masker, der fjerner urenheder og efterlader vores hud med følelsen af at være super ren. Hvis din hud er udsat for sol, kan det være en god ide at sætte lermasken på hylden og i stedet sørge for masser af fugt i form af sera (serum i flertal) og fugtmasker. 

Overvej din ansigtsrens 
Din milde ansigtsrens er måske ikke så mild som du tror. Gå efter en sulfat-fri rens uden parfume. Den vil fjerne makeup rester og urenheder og gøre din hud klar til serum eller fugtighedscreme. 

Du er hvad du spiser!
Foråret er en god tid til at revurdere de faktorer, der kan påvirke din huds sundhed og tilstand.  Tænk på din kost, dit vandindtag og din fysiske og mentale tilstand. Husk at tilføje masser af antioxidanter til din kost eller måske endda et glas rødvin, som også indeholder gode antioxidanter som vil gavne din hud. 

Skønhedssalat

Vi bliver lidt ved de gode fødevarer endnu. Idag får I nemlig opskriften på en fantastisk skøn salat, der kun består af gode, nærende og hudforbedrende ingredienser. Salat
5 dl spinat 
1 avocado 
2 dl quinoa
Blåbær 
Græskarkerner 

Dressing 
2 spsk olivenolie 
1 tsk æblecidereddike 
Saften fra 1 citron

Sådan gør du 
Skyl spinaten grundigt og kog quinoa efter anvisningerne. Bland spinaten og quinoa i en stor skål. Tilsæt græskarkerner (rist dem evt. først på en tør pande) og blåbær. Skær avocadoen i små stykker og vend i.Smag til med salt og peber. 

Kilde: Into The Gloss

XXX, 

Jou Jou Copenhagen 

5 fødevarer, der giver smuk hud

Ser du lidt træt ud for tiden? Har du poser under øjnene og er din hud måske lidt grå og trist at se på? Du kan gøre meget for at forbedre din hud med hudplejeprodukter, men nogen gange skal der mere til. Vi kommer i dette indlæg med 5 fødevarer, der kan være med til at forbedre din hud. 


Edamame bønner 
Edamame bønner er rige på collagen, som er det protein, der holder huden fast og ungdommelig. Edamame bønner har også et højt indhold af A-vitamin, som siges at være godt for huden. A-vitamin kan være gavnligt både i forhold til at forebygge rynker, men også i forhold til at dulme rødme og acne. 

Grøn te 
Grøn te er rig på antioxidanter som øger blodgennemstrømningen og dermed ilt til huden, som leverer vigtige næringsstoffer, der holder din hud sund. 

Grønkål 
Grønkål er en af de bedste kilder til lutein og zeaxanthin, som er næringsstoffer, der absorberer og neutraliserer frie radikaler skabt af UV-lys. Bonusinfo: Hvis du spiser halvanden dl grønkål, har du fået over 100% af din daglige tilførsel af C og A vitamin. 

Nødder (især valnødder)
Nødder indeholder masser af sunde fedtsyrer, men vidste du at valnødder faktisk er den eneste nød, der indeholder en forholdsvis høj mængde omega 3? Mangel på omega 3 kan give symptomer på eksem som fx tør, kløende og skallende hud. Spis 5-10 nødder om dagen, så er du dækket ind.

Jordbær
Jordbær indeholder faktisk mere C-vitamin end appelsiner eller grapefrugt. I følge  'American Journal of Clinical Nutrition' er der meget forskning, der typer på at mennesker, der spiser fødevarer rige på C-vitamin får færre rynker og mindre aldersrelateret tør hud end dem der ikke gør. 


XXX,

Jou Jou Copenhagen 
Forklaring af de aktive ingredienser i Scrub Mask

I skal ikke snydes for en gennemgang af de aktive ingredienser i Scrub Mask. Her kommer en lille oversigt, der gør det nemt og overskueligt for dig at se og forstå de vigtigste ingredienser.


Aqua: Vand 

Kaolin: Hvidt ler

Castor Oil Hydrogenated:  Peeling/skrubbe partiklerne/kornene

Bentonite: Ler

Glycerin: Fugtgiver

Butylene Glycol: Fugtgiver

Hippophae Rhamnoides Fruit Extract: Ekstrakt fra havtorn

Cinnamomum Cassia Bark Extract: Ekstrakt fra kanel

Sanguisorba Officinalis Root Extract: Ekstrakt fra burnet rod

Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract: Ekstrakt fra ingefær

Polyacrylamide: Bindingsmiddel

C13-14 Isoparaffin: Blødgørende middel

Laureth-7: Emulgator

Phenoxyethanol: Konservering

Ethylhexylglycerin: Hudforbedrende ingrediens

Lactic Acid: PH justerende/fugtgiver/peeling

Sodium Benzoate: Konservering

Potassium Sorbate: Konservering 


XXX

Jou Jou Copenhagen 

Juice din hud vil elske!

Frugt- og grøntsagsjuice i de rigtige kombinationer, kan hjælpe med at fjerne affaldsstoffer fra dit blod og væv og give ny energi til dit system. 
Agurk er en fantastisk ingrediens til juice, da den består af over 90 procent vand. Derudover er agurker rige på mineraler som kalium, magnesium og silica, som alle menes at forbedre huden og give dig mere udstråling og glød i huden. Ingredienser:
1 til 2 agurker
1 lille stykke æble 

Blend eller juice og nyd den med et par isterninger og en skive citron. 

Vi håber I alle får en fantastisk dag. 

XXX

Jou Jou Copenhagen 

Bliv klar til FORÅR!

Selvom det stadig officielt er vinter, er vi virkelig ved at være klar til foråret.  Sol, højere temperatur og fuglesang. Det bliver skønt! 

Vi giver jer her en lille guide til hvordan du bliver forårsklar fra top til tå. 

Hår
Frem med saltvandssprayen og moussen, så du kan lave krøller eller smukke løse fletninger og sildeben. Måske er det på tide med en klipning, striber i håret eller noget andet sjovt? 

Ansigt
Scrub dit ansigt blidt med en ansigtsscrub fx denne. Udskift gerne tunge olier med en let serum. Det samme gør sig gældende for din ansigtscreme, hvor du godt kan udskifte til en lettere version. Når det er forår og sommer, er luftfugtigheden højere end om vinteren. Det betyder at din hud måske ikke kan optage så fede cremer som den kunne i vinter, hvor luftfugtigheden var lav.

Læber
Lav en scrub til læberne af 1 tsk kokosolie og 1 tsk sukker. Tag et tykt lag læbepomade på bagefter. Gør det gerne om aftenen inden du går i seng, så læbepomaden har hele natten til at trænge ordentligt ind og fugte. 

Krop
Scrub din krop med din yndlings body scrub. Tag olie eller bodylotion på (afhængigt af hvor tør hud du har). Du kan evt. slutte af med selvbruner. Hvis du ikke er så vild med selvbruner, findes der bodylotions med ganske lidt selvbruner som stille og roligt giver et fint solkysset look. 

Negle og hænder
Scrubben du brugte til læberne kan du også sagtens bruge på og omkring dine negle. Smør efterfølgende dine negle og neglebånd med en neglebåndsolie og afslut med et tykt lag håndcreme. Hvis du vil lægge forårsneglelak herefter, er det en god ide lige at tørre neglene af med et vatrondel med lidt neglelakfjerner. Så er dine negle tørre og helt rene når du lægger neglelak. 

Fødder 
Nu er der ikke længe til du skal have bare fødder i sandaler. For smukke bløde fødder, invester i en pimpsten og scrub dine fødder dagligt i badet (fokuser på dine hæle og der hvor du typisk får hård hud). Gør det til en vane at smøre dine fødder ind i fodcreme eller en fod- og hælkur hver aften inden du går i seng. 

Vi håber I kunne lide vores tips! 

XXX
Jou Jou Copenhagen

Forklaring af de aktive ingredienser i Facial Cream

Vi har lavet en lille oversigt, der gør det nemt og overskueligt for dig at se og forstå de vigtigste ingredienser i Facial Cream.

Aqua: Vand - vandindholdet i en creme afgør, hvor flydende cremen er.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil: Mandelolie.

Prunus Armeniaca Kernel Oil: Abrikoskerneolie.

Caprylic/Capric Triglyceride: Fugtgiver baseret på kokosolie og glycerin.

Sodium Hyaluronate: Hyaluronsyre bevarer elasticiteten og fugtniveauet i huden.

Tocopheryl Acetat: E-vitamin, som indeholder antioxidanter.

Hippophae Rhamnoides Fruit Extract: Ektrakt fra havtorn, som er rig på antioxidanter.

Vi håber det gjorde nogle af ingredienserne mere forstålige. 

Hvilke ingredienser er I på udkig efter når I køber ansigtscreme? 

XXX,

Jou Jou Copenhagen